<océ quality center>
 <printopdracht(en) uploaden>


 <printopdracht(en) uploaden>


 <ligging de raaf>

Reserveer tijdig en online voor je afspraak!! 

Enkele tips vóór je je thesis binnenbrengt:

1. Eindwerken worden enkel op afspraak geprint.  Vermits het aantal plaatsen beperkt is maak je best minimaal een week voor deadline je reservatie.  Je kan online reserveren via de "online thesisafspraak" tool op deze pagina.  Let op! je hoeft slechts één afspraak te maken ook al heb je meerdere exemplaren van je thesis nodig.  En ja, meerdere personen kunnen op zelfde tijdstip een reservatie hebben, verschiet u dus niet als uw gekozen tijdstip toch nog beschikbaar is.  Op de dag en uur van jouw keuze garanderen wij je een afwerking binnen het uur; d.w.z. dat je het eerste geprinte exemplaar controleert en ons de goedkeuring geeft om verder te gaan. Je kiest de kleur van je omslag, wij doen de rest.

2. Beste kwaliteit = printen van pdf-file(s).  Géén Word-files of Open Office-toestanden.  Sla je document op in één (of enkele) .PDF- bestand(en).  Let op! Stel het papierformaat in op "A4"; zeker niet "Letter" en controleer op uw PC de pdf-file!  Opmerking: Wij nemen géén verantwoordelijkheid voor lay-out fouten als gevolg van verkeerd opslaan van je bestand naar .pdf,  Apple of Word-onregelmatigheden , noch voor miskleunen bij het maken van de pdf file. Controleer de pdf-file op uw eigen pc.

3. Lay-out: Informeer bij je promotor/faculteit aan welke vormvereisten je thesis moet voldoen, dit is voor elke richting verschillend.  Let op met 'templates' die je krijgt van de faculteit: lees aandachtig de instructies over volgorde en nummering. Wordt voorblad herhaald en/of moeten er witte schutbladen toegevoegd worden? Paginanummering: voorblad/schutblad krijgen nooitoftenimmer een nummer.  Ook niet in de logische nummering. Inhoudsopgave, voorwoord, dankwoord etc.. worden normaal voorzien van Romeinse nummering I, II, III, IV etc... Vanaf "hoofdstuk1 - Inleiding" begint de normale nummering 1,2,3 etc...  

 Tip: werk met "sectie-eindes- niet doorlopend" en dan kan een nieuwe nummering aanmaken.  Te ingewikkeld? Maak dan een aparte file van je pagina’s met Romeinse nrs. vs. normale nummering en wij stellen de pdf’kes samen. 

BELANGRIJK: Als je kiest voor dubbelzijdig printen hou dan rekening met eventueel blanco in te voegen pagina’s: Inhoudsopgave, dankwoord, nieuwe hoofdstukken, bijlagen etc. beginnen steeds op een oneven rechterpagina. Paginanummering best uitlijnen: oneven nrs. staan rechts, even nrs. staan links.  Nog makkelijker: zet de nummering in het midden.

4. Sla je bestand(en) op als .pdf en controleer nogmaals deze file(s) op jouw pc!

     Tip: zet uw naam in de bestandsnaam.  Dus niet "thesisdefinitieffinaalversie36bisnagekeken" maar "thesis naam voornaam.pdf"  

5. Doctoraten: eindformaat is steeds 16*24cm.  Typ je op A4 in Word hou dan rekening met verkleinpercentage van 81%. Font 12 wordt 10, interlinie 1.5 wordt 1.2 en marges 2.5cm geven 2cm eindafmetingen. Hou rekening met blanco in te voegen pagina’s om hoofdstukken opnieuw rechts (=oneven pag.nr.) te laten beginnen.  Kaftontwerp mag je in een Wordfile meebrengen en wij kunnen dat hier omzetten in ons kaftontwerp. Je afspraak maak je best op 016/222.087, of online maar dan minimaal 4 opeenvolgende tijdstippen invullen. Reken op +- 1.5uur voor controle file, proefdruk printen en kaft aanpassen.

 

Voor de ingenieurs die met LateX werken hoeft er weining uitleg gegeven te worden: gebruik de template van uw voorgangers. Voor de berekening van rugdikte van de kaft: 100 vel papier 80grs en vuist erop= 1cm dik.  Laat 4mm speling om de plooien te vormen en u heeft de maximaal benutbare dikte voor de rugbedrukking.

6. Prijskaartje thesis normaal a4-formaat op 80grs papier wit, mits afspraak:

Printen in zwart-wit:  5cent per pagina

Printen in kleur: 50cent per pagina. Let op bij recto-verso printen: elke afdruk telt! 

  tip: maak een lijstje van de pdf-pagina’s die effectief in kleur dienen geprint te worden.

Inbinden gelijmd met stoffen rugstrip, kaften inbegrepen: 3euro

enkel inbinden zonder printen: 4euro

extra PVC folies: 1euro per paar.

doorlopende kaft: 6euro.  Let op: +1dag droogtijd en bij afspraak vermelden

voor doctoraten en andere formaten: vraag vooraf prijsbestek. 

7. Ons streefdoel is om u de beste kwaliteit te bieden binnen de kortst mogelijke tijd. Nog vragen? Bel 016/22.20.87; mail naar deraaf@skynet.be; of spring even binnen in de Ravenstraat 25, 3000 Leuven

succes!
 <ga naar boven>
De Raaf © 2006- . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . design by Telling Designs . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . contact copyderaaf@gmail.com
 <toon diensten>  <home>  <home>  <home>